• SUPERFISH AQWISE FLOATING BED MEDIA 20 LITER

AqWise Floating Bed Media 20 liter
 

AqWise filtermedia voor een bewegend bed met optimale biologische filtratie:
•  30% betere prestaties dan andere media voor bewegend bed
•  Groot zelfreinigend vermogen
•  Kwaliteit “Made in Germany”


Wetenschappelijk onderzoek
Het K1-medium van Kaldness werd lange tijd beschouwd als het beste filtermateriaal voor een bewegend bed. Door wetenschappelijk onderzoek hebben de  wetenschappers van Aquawise, een vooraanstaand bedrijf op het gebied van waterzuivering wat internationaal al vele prijzen heeft gewonnen, het ontwerp van het filtermateriaal voor bewegend bed aanzienlijk verbeterd waardoor AqWise 30% betere prestaties levert dan ander materiaal.
 

30% meer performance door uniek ontwerp
De Aqwise media heeft in plaats van “maar” 4 spaken in het wiel  8 extra kleine spaken. Deze extra spaken zorgen voor een groot extra oppervlak van in totaal 900 M2/M3 en effectief van 650 M2/M3; vergeleken met een effectief oppervlak van 500 M2/M3 voor Kaldness is dit een vergroting van ruim 30%. Aangezien de prestaties van biologische filtratie één op één toenemen bij een toename van het oppervlak waar de bacteriën zich op kunnen hechten, presteert AqWise filtermedium dientengevolge 30% beter dan andere floating bed media.
 
Doordat de kleinere spaken niet volledig doorlopen tot het midden zoals de 4 grotere spaken, blijft er ruimte in de media en is een goede wateruitwisseling gegarandeerd. Deze wateruitwisseling, welke van belang is zodat bacteriën constant voedingsstoffen en altijd zuurstof (!) krijgen aangevoerd, is verder geop-timaliseerd door openingen in de deeltjes te construeren welke als een helix over het oppervlak lopen.
Verstoppingen van het medium en daarmee het in de praktijk uitschakelen van de filterwerking is met deze innovatie virtueel onmogelijk. Tegelijkertijd is het deeltje in volume ruim 2x zo groot waardoor verstoppingen een nog kleinere kans hebben. Door het voorkomen van verstopping is er minder onderhoud nodig en is er altijd een optimale werking.
 

Kwalitatief hoogwaardig materiaal

AqWise word in Duitsland gemaakt van hoogwaardig HDPE plastic, hierdoor word het juiste drijfvermogen bereikt; dit drijfvermogen is van essentieel belang voor het correct functioneren van een bewegend bed filter. Ieder deeltje voldoet gegarandeerd aan de hoge ontwerpeisen van AqWise. Het ontwerp en drijfvermogen zorgen ervoor dat deeltjes net zo gemakkelijk omhoog als omlaag bewegen met de waterstroom die is opgewekt door beluchting. De menging van het water en he t filtermedium is op die manier optimaal waardoor wateruitwisseling gestimuleerd wordt. Tevens ‘schuren’ de AqWise deeltjes elkaar in deze turbulentie schoon waardoor deeltjes niet te zwaar en vies kunnen worden. Doordat de deeltjes geribbeld zijn, beschadigen ze echter niet en blijft het interne oppervlak, waar de bacteriën gehuisvest zijn, beschermd.
 

Afbraak van ammonium en de hoeveelheid vissen

De afbraak van ammonium geschiedt door de bacteriën welke zich huisvesten in de AqWise deeltjes. Dit zijn voornamelijk bacteriën uit de families van de Nitrosomonas en Nitrobacter/Nitrospira. Deze bacteriën zetten het giftige ammonium om in nitriet (ook giftig!) en vervolgens in het onschadelijke nitraat. De overeenkomst tussen al deze stoffen is dat ze een stikstof kern bevatten; hun oorsprong komt dan ook van de stikstof uit het visvoer (=eiwitten). Vissen breken deze eiwitten af tot ammonium wat vervolgens wordt afgegeven naar het water waarin ammonium zeer goed oplost. Vanwege deze cascade waarin stikstof vanuit het voer direct resulteert in ammonium in het water, is de benodigde capaciteit van een biofilter direct te koppelen aan de hoeveelheid voer die een vijver in gaat. Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat AqWise filters 650 gram voer per dag per 100 liter filtermedium af kan breken. Maximaal krijgen Koi ongeveer 2% van hun lichaamsgewicht aan voer per dag oftewel 100 liter AqWise is voldoende voor 32,5 kilo aan Koi, wat overeenkomt met ca. 20 Koi van 60 cm (3,1 kilo per stuk). In de onderstaande tabel kunt u achterhalen hoe zwaar Koi gemiddeld zijn en hoeveel AqWise filtermedium u daarvoor nodig heeft. Als voorbeeld is een vijver genomen met 10 Koi van 15 cm, 10 van 25 cm, 5 van 40 cm en 3 Koi van 60 cm. In totaal wegen deze vissen ongeveer 16,5 kilo. Wanneer u 2% van dit gewicht per dag voert, krijgen ze 331 gram voer. Om het ammonium wat de vissen hieruit vrij maken af te breken is dan 51 liter AqWise nodig.
Natuurlijk, vissen groeien en worden zwaarder. Wil men de vissen toch altijd optimaal laten groeien, dan stijgt de hoeveelheid voer per dag logischerwijs mee. Hiermee moet rekening worden gehouden bij de maat van het filter of men moet later een extra filter plaatsen met extra AqWise floating bed media zodra de hoeveelheid voer de capaciteit van AqWise overstijgt.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

SUPERFISH AQWISE FLOATING BED MEDIA 20 LITER

  • Model: floating bed
  • Beschikbaarheid:  Op voorraad
  • € 38,95

  • Excl. BTW: € 32,19